Feedback

Чому ми фарбуємо яйця на пасху

16.01.2014 559

Існує дуже багато легенд, які пояснюють, звідки прийшла традиція, фарбувати на Великдень яйця. Згідно з однією з них з'явився цей звичай задовго до народження Ісуса . У Стародавньому Римі народився імператор, надалі він став дуже великим і знаменитим чоловіком. За повір'ям у день, коли народився немовля, курка, що жила при імператорському палаці, знесла яйце червоного кольору. Пізніше в кожен День Народження імператора його піддані фарбували яйця в червоний колір.

З часом цей звичай придбав трохи інше значення у християн. Вони стали фарбувати яйця на честь Ісуса Христа.
За іншою версією, першою почала фарбувати яйця Марія, мати Христа. Робила вона це для того, щоб розважити свого первістка.

Є й інша легенда, яка розповідає про пізнішому часі . У одного дуже знаменитого людини був бенкет. Хтось із його друзів почав розмову про те, що розп'ятий Ісус воскрес . На столі стояли варені яйця і запечена курка. Почувши такі промови, господар дому заявив , що швидше яйця забарвляться в червоний колір, а курка оживе, ніж те що говорить його гість, виявиться правдою. У цей самий момент, курка стрепенулася і почала бігати по столу, а всі яйця стали червоними. Кажуть , що після побаченого, всі присутні в будинку, стали послідовниками Христа.

Зараз мало , хто замислюється над тим, чому на Великдень прийнято фарбувати яйця. Це традиція втратила свій справжній сенс , однак її зберігають багато сімей . Забарвлене яйце прийнято висвітлювати в церкві, під час Великодньої служби .

Пропонуємо Вам переглянути розділ 🐰 🌸⛪Привітання з Великоднем(Пасхою) 2024, в якому знаходиться 232 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт