Feedback

Прикмети про пасхальне яйце

16.01.2014 562

Великдень - це одне з найдавніших свят, з ним пов'язано дуже багато прикмет . Багато хто з цих звичаїв акцентовані на фарбоване яйце. Так, наприклад не можна було викидати у вікно ячную шкаралупу. За повір'ям, протягом усіх пасхальних днів сам Христос разом з усіма своїми апостолами ходить по вулиці в обличчі жебраків. Селяни вважали, що викинута шкаралупа може потрапити в Нього.

Було повір'я, що в цей день , померлі можуть отримати полегшення , знову ж таки завдяки великоднього яйцю. Для цього, треба було вирушити на кладовищі , три рази похрістосоваться з небіжчиком і розкришити у нього на могилі яйце.

Були й інші звичаї, які зараз здаються дуже дикими і такими, що шкодять здоров'ю. Якщо отримане з рук священика яйце зберегти на божниці протягом п'яти років, то воно здатне вилікувати будь-яку недугу. Для цього треба було лише з'їсти старе яйце.

У той час, коли світили пасхальні приношення, яйце треба було закопати в зерна. Після служби ці зерна разом з яйцем виносили в поле, хороший урожай був забезпечений.

Фарбоване яйце використовували і для пошуку скарбів . Вважалося, що нечиста сила, яка охороняє скарби, побачивши освяченого яйця зникає, так що скарб ставати доступним.

Пропонуємо Вам переглянути розділ 🐰 🌸⛪Привітання з Великоднем(Пасхою) 2024, в якому знаходиться 232 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт