Feedback

Способи фарбування яєць

16.01.2014 588

Перш, ніж приступати до фарбування яєць, потрібно врахувати деякі моменти. Яйця необхідно вийняти з холодильника приблизно на одну годину. Це робиться для того, щоб при варінні шкаралупа не лопнула. З цією ж метою при варінні яєць у воду можна покласти одну столову ложку солі. А третім секретом є прокол голкою яйця з тупого боку, з тієї , де зазвичай розташований повітряний мішок. Перед самим фарбуванням яйця бажано протерти спиртовим розчином.

Найпоширенішим способом фарбування яєць є відвар цибулиння. Залежно від кількості лушпиння і часу витримки в ньому яєць, їх колір змінюється від жовтого до насиченого коричневого. Лушпиння цибулі необхідно відварити протягом 30 хвилин, потім опустити в неї яйця і варити 10 хвилин.

Також яйця можна фарбувати і за допомогою листя берези . Колір при цьому виходить жовтий або золотистий. Листя берези можна використовувати сухі або свіжі. Їх заливають окропом і дають настоятися протягом 30 хвилин, потім в настій опускають яйця і варять після закипання хвилин 10 .

Заздалегідь відварені яйця можна натерти соком буряка , моркви або шпинату. Колір виходить, відповідно, рожевий , помаранчевий або зелений .

Можна кип'ятити яйця протягом 10 - 15 хвилин з натуральними фарбувальними добавками. Такими можуть бути чорниця, буряк ( колір червоний , рожевий), цибуля (помаранчевий), морква, лимон, апельсин ( світло- жовтий), шкаралупа волоського горіха або коріння кукурми ( насичене -жовтий) , листя кропиви , шпинату ( світло- зелений) , зелені яблука (зелений) , листя червоної капусти ( синій) і кави ( бежевий , коричневий).

Щоб отримати ефект цяточок, мокрі яйця потрібно обваляти в рисі, обтягнути марлею і варити в цибулинні .

Яйце можна обмотати різнобарвними нитками , а потім опустити в барвний розчин. У результаті вийде ефект різнобарвних розлучень.

Можна для фарбування яєць використовувати і різнокольорові шматочки шовку. Яйця потрібно відварити у воді з содою, потім щільно обернути їх шовковими клаптиками, перев'язати ниткою і знову проварити в тому ж розчині. Малюнок з тканини залишиться на яйцях.

І останній момент, який потрібно врахувати при фарбуванні яєць. Коли яйця висохнуть, їх потрібно натерти рослинним маслом для додання блиску.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання з Великоднем(Пасхою) 2024, в якому знаходиться 232 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт