Feedback

Символ дня матері

16.01.2014 1248

День матері - це одне з найсвітліших і добрих свят. Він відзначається щорічно кожну другу неділю травня, проте в деяких країнах він має свою дату, але це суть свята. Головна ідея свята залишається незмінною - мати - це та людина, яка подарувала нам життя.

Святу налічується більше ста років. У 1907 році мешканка Америки на ім'я Анна Джервіс, виступила з ініціативою щороку вшановувати всіх матерів . Робила вона це в пам'ять про свою матір, яка померла передчасно. Варто відзначити, що Анна Джервіс була дуже активною, вона написала прохальні листи практично всім представникам влади, в усі законодавчі органи, всім видатним особам того часу.

У 1910 році в штаті Вірджинія, де і проживала ініціатор свята, був відзначений перший День матері, пізніше він став офіційним. Як зрозуміло з назви в цей день вшановують усіх матерів. Діти дарують їм подарунки, кажуть слова подяки .

Символом дня матері стала троянда, так як в цей день Анна Джервіс роздала всім присутнім на церковному зборах жінкам троянди, на згадку про свою покійну маму.

Другий символ цього свята - невеликий значок у вигляді, серця , що символізує величезне любляче материнське серце.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання до дня матері 2023, в якому знаходиться 27 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт