Feedback

День матері

15.01.2014 683

Міжнародний день матері - це свято, присвячене матерям. У цей день вітають матерів і вагітних жінок. День матері відрізняється від Міжнародного жіночого дня, коли привітання приймають усі жінки і дівчатка. День матері відзначають по всьому світу, але в різних країнах він припадає на різні дати. В основному в світі День матері відзначають в другу неділю травня. У Росії це свято відзначають в останню неділю листопада. У Грузії його відзначають 3 березня, а в Білорусі - 14 жовтня.

День матері в Росії був заснований в 1988 році. Згідно з Указом Президента Російської Федерації Б. М. Єльцина від 30 січня 1998 року « Про День матері » це свято відзначається щорічно у другу неділю листопада. Заснували свято з ініціативи омітета

Державної Думи у справах жінок , сім'ї та молоді. Зокрема , з пропозицією заснувати День матері виступила депутат Державної Думи РФ , член ЦК КПРФ , Алевтина Вікторівна Апарина . Метою свята є підтримка традицій дбайливого ставлення до жінки , закріплення сімейних устоїв і цінностей , а також підкреслити особливе значення матері - головного челвека в житті кожного.

Але свято це у світовому співтоваристві існує вже кілька століть. У Великобританії ще в 17 столітті зазначалося Материнською неділю - у четверту неділю Великого посту. У цей день по всій країні вшановували матерів.

У США спочатку День матері був підтриманий відомою Джулією Уорд в 1872 році. Але її концепція не знайшла підтримки ні в її рідній країні, ні за її межами. Справа в тому, що за версією Джулії Уорд День матері уособлював об'єднання матерів у боротьбі за мир у всьому світі.

А в 1907 році в США Анна Джарвіс виступила з ініціативою вшановувати матерів у пам'ять про власних матерів. Вона писала листи до різних установ державної влади з пропозицією присвятити матерям один день в році. І в 1914 році президент країни Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня Днем матері.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання до дня матері 2023, в якому знаходиться 27 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт