Feedback

Хрещення Господнє

13.01.2014 1384

19 січня православна церква відзначає Хрещення Господнє. Це свято ще називають Богоявленням. Хрещення — найдавніше свято християн, яке відзначали ще апостоли Ісуса Христа. У давнину свято називали Єпіфанією або ж Свєти. У чотирьох Євангеліях сказано, що в день Хрещення Господнього Бог приходить, щоб показати людям Світло Неприступне.
Слово «хрестити» в перекладі з грецької мови означає «занурювати у воду». У цьому обряді таїться символічне значення води, яке описане в Старому Завіті. Як відомо, вода стає початком життя для кожної людини. Вона дає життя всім істотам на Землі. Але вода може нести в собі і кару. Так, Господь залив водою гріхи і зло всього людства під час потопу. Тому значення Хрещення Господнього передає нам обмивання і очищення тіла і душі. Зараз цей обряд, крім усього, означає прийняття людиною Господа.

Хрещення Господнє традиційно святкують на церковній службі. Там проводиться освячення води, оскільки Бог також освятив річку Йордан, коли Іоанн Предтеча хрестив його Сина. Вважається, що вся вода в цей день має цілющу силу, тому її потрібно Хрещення Господнє зберігати весь рік.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Хрещення Господнє (Водохреща або Йордан) 2024, в якому знаходиться 429 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: бейонд





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт