Feedback

Дивовижні емоції в подарунок для дітей

16.05.2018 522

Приготування їжі - захоплюючий процес для багатьох дітей. Маленькі діти, починаючи з піврічного віку, можуть сидіти на дитячому стільчику і возитися з шматочком тіста для печива, пирогів або вареників. У віці 4-5 років можна вже довіряти негострий ніж для участі в приготуванні салатів. А дітлахи шкільного віку із задоволенням готують більш складні страви. Цей дитячий інтерес можна використовувати для розширення їх світосприйняття та прищеплення практичних життєвих навичок під виглядом гри. Кулінарні майстер-класи можна організовувати як частина дитячої святкової розважальної програми силами батьків безпосередньо вдома, в шкільних приміщеннях або десь в спеціально обладнаному для цього місці, де заняття проведе справжній професіонал. Для кількох діточок 2-5 років можна провести найпростіший захід: з вирізання за допомогою формочок пісочного печива. Приготувавши заздалегідь тісто і пошивши для малюків кухарські ковпачки, розкачайте кожній дитині шматочок тіста, допоможіть йому вирізати печиво, прикрасьте його разом кулінарною посипкою і поспостерігайте за випіканням ласощів через віконце духовки. У 4-7 років в програму дитячого свята включіть конкурс на кращу прикрасу глазурі пряників, капкейків або печива за допомогою карамельних олівців. Вироби можуть бути домашніми або промислового виробництва: різнокольорові орнаменти і малюнки перетворять їх на справжні витвори мистецтва. Утворені смаколики злегка підсушіть і покладіть в заздалегідь приготовані маленькі картонні сумочки або коробочки, щоб дітлахи могли похвалитися вдома солодкими подарунками, які не встигли з'їсти відразу.
Для молодшого та середнього шкільного віку проводять вже складніші майстер-класи з приготування десертів і випічки, прикраси традиційних страв, наприклад, розфарбовування або декупаж крашанок. Якщо ви не хочете проводити ці заняття вдома, то можна об'єднати свої зусилля з іншими батьками і організувати такий подарунок дітям в шкільному спеціалізованому класі. Подивіться також оголошення про аналогічні майстер-класи: їх проводять дитячі центри розвитку, іноді - приватні пекарні та кафе. Вартість таких занять символічна.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання із днем народження онуків, в якому знаходиться 79 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт