Feedback

Що подарувати психологу. Подарунки для перезавантаження, нейтральні і не зобов'язуючі

17.04.2018 585

Якщо ви хочете зробити корисний і осмислений подарунок людині, яка має професію психолога, то не поспішайте з вибором. Характер презенту, його вартість і форма дарування будуть залежати від ваших взаємин і приводу.

Для перезавантаження.
Психологу, як людині, що постійно вирішує людські проблеми і біди, дуже важливо бути в хорошій формі. Щоб допомагати іншим, потрібно самому мати хороший настрій, фізичну і моральну силу. Тому близькі люди можуть проявити турботу про професіонала і, в залежності від статі, віку, і інтересів, допомогти йому відновитися, подарувавши, наприклад: сертифікат в спа-салон або в масажний кабінет; запрошення на квест; квиток на спортивне змагання, урок танців або екстрим-майданчик; красивий чайний набір для неквапливих посиденьок в тихому місці, квиток в театр або на екскурсію. Психолог підтримує людину в скрутну хвилину, допомагає добиватись своїх цілей, а іноді і рятує від справжніх драм. Делікатний і корисний подарунок в святкові дні що вказуватиме на розуміння всієї складності його роботи і дасть хороше натхнення його професійним і людським силам.

Нейтральні і не зобов'язуючі.
Багато психологів дуже педантичні в питанні прийому подарунків від своїх клієнтів. Особливо коли це відбувається під час курсу психологічної допомоги. Тому якщо ваші з ним стосунки суто офіційні, то утримайтеся від дорогих і зобов'язуючих дарів, навіть якщо хочете від чистого серця віддячити професіонала за той душевний комфорт, який він дарує вам. Зупиніться на чомусь виключно символічному у всіх сенсах цього слова: вартість презенту не повинна стати занадто високою, але подарувати його бажано так, щоб це не виглядало традиційним черговим врученням. Напередодні Нового року або Різдва проявіть свою увагу до людини, подарувавши красиву ялинкову іграшку або ошатний чашку із зимовим малюнком. А при врученні висловіть подяку за те, що завдяки його професіоналізму ви навчилися бачити, що чашка завжди «наполовину повна», замість того, щоб сумувати, що вона «наполовину порожня». Або просто побажайте йому, вміє зігрівати людські душі, завжди мати під рукою теплу чашку з ароматним напоєм. Яскрава, незвичайна листівка з теплим вітанням, також може бути цілком достатньою. Особливо якщо вона буде ручної роботи, нехай і не вашого авторства. І вітальні слова обов'язково повинні бути написані з персональним зверненням і тільки від руки. Букет квітів, подарований з нагоди професійного свята, або корисний діловий аксесуар у вигляді зручного блокнота або візитниці для психолога-чоловіка теж навряд чи стануть перешкодою в подальшому спілкуванні між «цілителем» людських сердець і його клієнтом. Пара щирих фраз компліменту - і подарунковий комплект готовий. Всілякі приємні сувеніри, які знайдуть собі місце в кабінеті, теж мають право на існування як нейтральний презент. Наприклад, оригінальні декоративні свічки. Вручаючи їх, можна згадати про тепло і світлі, які супроводжують соціальну місію психолога. А цікаві ляльки ручної роботи можуть і прикрасити простір, і стати в нагоді в подальшій роботі. Головне в таких привітаннях - чи не поставити в незручне становище ні клієнта, ні того, хто отримує, як правило, за свою працю винагороду в грошовому еквіваленті. Подарунок не повинен претендувати на роль «доплати»: нехай він залишається маленьким знаком уваги, призначеним для вираження вдячності.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Всеукраїнський день психолога 2024, в якому знаходиться 25 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт