Feedback

Як відзначають день народження в офісі в інших країнах?

01.12.2017 1633

Австралія
Корпоративні традиції Австралії схожі з традиціями США. Все залежить від етики компанії та керівництва. Є фірми, які відносяться до співробітників як до членів однієї великої та дружньої сім'ї. У них робоче місце іменинника прикрашають фестивальною розтяжкою та паперовими помпонами.

Частування чаєм переноситься на п'ятницу. В цей день іменинник вибирає і розрізає торт. Колеги обов'язково співають пісню і вітають поздоровленнями. При цьому іменинник не витрачається на торт, частування та розваги.

Якщо в компанії не прийнято відзначити особисті свята, то близькі співробітники можуть пригостити іменниника обідом. Чай з тортом в такому випадку п'ють раз на 30 днів. Поздоровляють всіх колег, що народилися в цьому місяці. Вручают невеликий грошовий подарунок.

Венгрія
До дня народження в Венгрії відносятся стримано. Іменинників вітають в офісі, правда скромно. Він накриває обідній стіл зі закусками. Прииводом для великих святкувань звичайно є більш масштабні причини, наприклад, державне свято або день народження фірми.

Франція
Як і у багатьох європейських країнах у Франції не прийнято дарувати колегам подарунки. Іменинники приносять шампанське та солодощі, що в цілому рідко. Дні народження на роботі не відзначають. Прийнято влаштувати тільки прощальну вечірку і на неї вже дарують презенти. Колеги запрошують в бар, де рахунок оплачують за домовленістю, або пополам, або кожний сам за себе.

Італія
В Італії завжди вітають іменинників. Італьянці приносять на роботу домашню випічку, вино, закуски і накривають столики під час обіду. Якщо хтось звільняється, то також збираються з колегами на вечерю з пригощенням та напоями. Італійці влаштовують вечірки для колег з нагоди заміжжя або відпустки. Всі запрошують до себе дому, замовляючи кілька видів піцці.

Іспанія
Іспанці любят відзначати всі всята в барі. Вони запрошують співробітників в найближчий паб. Так же відзначають звільнення або перший робочий день. Якщо колектив дружній, то можуть купити подарунок, хоч тут немає традицій дарування подарунків.

Тайланд
В Тайланді не прийнято відзначити свій день народження. Молоді тайці влаштовують вечірки. Однак вони не розповсюджуються на колег. Якщо в Тайланді і відзначають день народження на роботі, то у вузькому крузі і кожен платить за себе.

Сингапур
У Сингапурі колеги готові організувати сюрприз для дівчат. Обов'язково заказують із свічками, співають пісню «З днем ​​народження» та чаюють. У деяких компаніях для вечірок вибирають любимий ресторан іменинника. При цьому іменинник ні за що не платить. Якщо річ йде про звільнення, то на прощальний вечір працівник висловлює слова подяки за спільну роботу.

Німеччина
Розмах святкування дня народження німців залежить від відносин у колективі, кількості людей, графіку роботи та іншого. Як правило, відзначають дні народження на роботі ради зустрічі з керівництвом, спілкування з ним.

В Німеччині всі колеги скидаються і дарують корисний презент. Ним може стати абонемент у фітнес-центр або на масаж. Святкують день народження в офісі з тортом, напоями та легкими закусками. Найголовніше для німців це поговорити про справи, не пов'язані з офісом, обговорити сімейні новини і веселитися.

Дания
Рабочий день іменинника в Дані починається з прикрашання прапорцями офісного столу. Такий сюрприз йому готовлять колеги, щоб всі співпрацівники знали про його свято. Ювіляр радий відзначити прекрасну дату. В обідню перерву він організовує чаювання з тортом. Подарунки отримують на роботу не завжди, все залежить від особистого бажання співробітників. Презенти дарують при прийомі на роботу і звільнення.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання з Днем Народження колегам по роботі, в якому знаходиться 221 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт