Feedback

День туризму : історія, значення, традиції свята

25.09.2017 849

27 вересня - День туризму. А це означає, що всі люди в усьому світі, так чи інакше пов'язані з туризмом, екскурсіями і поїздками: здійснюють навколосвітню подорож або вибралися на день за місто, цивілізовані мандрівники, що відпочивають з комфортом, або непосидючі дикуни з рюкзаком за плечима, піші та автомобілісти, в своїй країні та за її межами, а також співробітники туристичних компаній, готелів і всі ті, хто забезпечує комфортний і безпечний відпочинок - сьогодні відзначають своє професійне свято.
Всесвітній день туризму було офіційно засновано Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 році в Іспанії, в місті Торремоліно.
Ця дата обрана в зв'язку з тим, що кількома роками раніше цього ж дня, 27 вересня 1970 року було прийнято Статут Всесвітньої туристської організації. Метою свята є привернення уваги людей в усьому світі до туризму, його розвиток і пропаганда, збільшення його внеску в економіку світової спільноти, зміцнення міжнародних зв'язків і світу.

День туризму в Україні почали відзначати 27 вересня з 1998 року, після підписання відповідного указу "Про День туризму" президентом Л. Кучмою з метою підтримки ініціативи Державного комітету України по туризму. Таким чином, це професійне свято отримало в Україні офіційний статус, хоча і не є неробочим днем.
Щорічно Міжнародний день туризму присвячений певній темі, яку проголошує Всесвітня туристична організація, і відповідно має різні цілі.

Так, наприклад, в різні роки День туризму був присвячений захисту природи і водних ресурсів, збереженню світової спадщини, розвитку громад, об'єднанню культур, спорту, боротьбі з бідністю, забезпеченню соціальної гармонії, миру і діалогу між цивілізаціями.

День туризму 2016 року відбувається під девізом "Туризм - ключовий сектор глобальної економіки". Ця тема покликана показати необхідність доступності туризму для всіх людей - і для вже досвідчених туристів, і для тих, чиї можливості подорожувати обмежені через інвалідність, старість або з інших причин.

Адже для всіх людей так важливо бачити і насолоджуватися унікальною різноманітністю нашої планети і красою світу, в якому ми живемо. Тому Всесвітній День туризму закликає всіх звернути увагу на важливість і користь доступного туризму для суспільства.

Традиційно у Міжнародний День туризму сценарій святкування включає різноманітні зльоти, святкові заходи і фестивалі, присвячені мандрівникам і туристичному бізнесу.

Пропонуємо Вам переглянути розділ День туризму 2024, в якому знаходиться 14 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: ladytochka





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт