Feedback

День Незалежності України: історія свята

10.08.2017 1522

День Незалежності України відзначається 24 серпня. У 2017 році свято випадає на четвер, тобто буде додатковий вихідний день.
Вперше День незалежності України відзначили 16 липня 1991 року – у річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України Верховною Радою УРСР. У постанові «Про День проголошення незалежності України» було зазначено:

«Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року, Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки постановляє: Вважати день 16 липня Днем проголошення незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України.»
Однак пізніше виникла необхідність перенести дату на 24 серпня 1991 року. Саме цього дня Верховна Рада Української РСР прийняла «Акт проголошення незалежності України». Після він був підтверджений на всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року і змінив історію країни назавжди. З тих пір Україна була проголошена незалежною і суверенною державою.

Пропонуємо Вам переглянути розділ День незалежності України 2023, в якому знаходиться 14 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

  • Скільки вихідних на День Незалежності 2018 в Україні

    Скільки вихідних на День Незалежності 2018 в Україні

    День Незалежності України з року в рік традиційно відзначається 24 ... 1555

  • День Незалежності України: історія свята

    День Незалежності України: історія свята

    Коли День Незалежності України в 2017 році? Відповідь на це питання дуже багато хто шукає в інтернеті, не дивлячись на те, що дата святкування не змінюється з року в ... 1520

  • День Незалежності України

    День Незалежності України

    День Незалежності України — державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою створення держави Україна в її сучасному ... 2424

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт