Feedback

Чи можна відзначати 40 років?

18.07.2017 2178

Насправді 40-річний ювілей оточений справжньою таємницею. Прийнято вважати, що ні в якому разі не можна святкувати цей день. Езотерики і просто забобонні люди надають десятки самих різних пояснень, які так чи інакше забороняють влаштовувати торжество в цей день. Деякі люди свято вірять, що якщо відкрито відзначити сороковий день народження, то це може привести до страшного нещастя в житті ювіляра.

То чи можна відзначати 40 років жінці? Чи існують докази тих найстрашніших бід, які трапляються, якщо порушити це негласне правило? Відповіді на ці питання будуть цікаві багатьом.

40-річний ювілей і культура стародавніх народів
Насправді далеко не у всіх народів цифра 40 вважалася поганим знаком. Наприклад, слов'яни користувалися 40-річної системі числення. Крім того, "сорок" було кількісної міркою.

Якщо копнути ще глибше і згадати про таких древніх цивілізаціях, як Греція і Рим, то можна дізнатися, що 40-річний ювілей люди святкували в колі близьких друзів. 40 років вважалося моментом світанку сили і розуму, але разом з тим і початком старості й кінця. Справа в тому, що в ті далекі часи постійних воєн небагатьом щасливчикам вдавалося прожити більше п'ятдесяти років. Деякі народи вважали, що немає необхідності привертати увагу до старості.

Природно, зараз всі ці доводи не настільки суттєві. Завдяки розвитку медицини середній вік людини значно збільшився.

40 років з точки зору релігії
Багато людей в питанні про те, чи можна відзначати 40 років, посилаються на релігію. Адже ні для кого не секрет, що число 40 дуже важливо для християнської історії і традицій. Наприклад, прийнято вважати, що саме сорок днів душа людини після смерті поневіряється по землі. А ще єврейський народ сорок років бродив по пустелі, Ісус Христос 40 днів перебував у пустелі. Стільки ж днів тривав Всесвітній потоп.

Жінці після пологів протягом сорока днів заборонено відвідувати храм - тільки після закінчення цього терміну вона може вважатися чистою.

Так, це число є важливим в релігії . Але всі ці факти зовсім не пояснюють заборону на святкування дня народження.

Зворотний бік медалі
Варто розглянути й іншу сторону питання. Так, всі вищеописані події, так чи інакше, закінчувалися добре (навіть потоп вважається символом очищення від гріха і створення нового, більш досконалого світу).

Крім того, християнство категорично забороняє всілякі народні забобони. Якщо ви запитаєте у священика про те, святкують 40 років, він, швидше за все, здивується. Незважаючи на численні посилання на Святе Письмо, Біблія не забороняє святкувати цей ювілей. Більш того, віра в подібні прикмети строго засуджується.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Поздоровлення з 40 річчям на ювілей, в якому знаходиться 58 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт