Feedback

День молоді в різних країнах

22.06.2017 1474

День молоді в Туреччині офіційно називається Днем молоді та спорту. У цей день там проводять в основному змагання, показові авіашоу, марафонські забіги, скаутські зльоти. Хоча офіційно свято носить політичне підґрунтя і прославляє пам’ять першого президента країни Кемаля Ататюрка, для більшості громадян це привід порадіти силі і красі синів і дочок свого народу.
В Азербайджані акцент роблять на участь нового покоління у розвитку національної і класичної музики, літератури, образотворчого мистецтва, а найдостойнішим представникам молоді вручають президентські премії.
В ПАР День молоді можна назвати святом зі сльозами на очах. Хоча його і внесли до списку державних свят з радісного приводу проведення у квітні 1994 року загальних нерасових виборів, але жителі країни згадують 16 червня жертв расистського масового розстрілу 1976 року. Саме з цієї події у країні почалося руйнування апартеїду.

У Китаї молодь в основному сходиться на мітинги, а дорослі люди проводять збори на честь річниці появи руху «4 травня». Навесні 1919 року молода інтелігенція Китаю, вражена Жовтневою соціалістичною революцією в Росії і ображена рішенням Версальської конференції про передачу провінції Шаньдун Японії, розгорнула народно-визвольний рух. Незабаром до юних патріотів приєдналося більшість населення країни, якому не подобалося засилля іноземців і реакціонерів в офіційній та неофіційній владі. Всього через два роки з’явилася Комуністична партія Китаю. Так що свято 4 травня особливо підкреслює, що без молоді комуністам нікуди.

В Замбії свято припадає на 12 березня. Це дуже важливе для країни свято, адже значна частка населення Замбії молода, але замість широких можливостей розвитку у юнаків і дівчат часто є лише один шлях – на дно суспільства. Безробіття і всілякі пороки суспільства призводять до активної маргіналізації замбійської молоді. Так що 12 березня уряд намагається показати, що воно допомагає новому поколінню вирішувати різні проблеми. Обов’язкові заходи цього дня – прийняття спеціальних законів на підтримку молодіжної політики та проведення вуличних маршів. З святкового у юних замбійців є лише спортивні змагання та посадка дерев.

Пропонуємо Вам переглянути розділ День молоді України 2023, в якому знаходиться 20 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт