Feedback

Чому ми святкуємо День молоді двічі?

22.06.2017 1453

День молоді буває міжнародним і національним. Перший святкують цілим світом, а другий − за місцем проживання.
Щороку 12 серпня відзначають Міжнародний день молоді. На вулицях міст влаштовують концерти, ігри та змагання. Продавці роблять студентам щедрі знижки, а потім на останніх чекають яскраві скажені вечірки.
Та це свято вигадали не лише для розваг. Організація Об’єднаних Націй заснувала його у 1995 році, аби привертати увагу до актуальних суспільних проблем. Кожного року організатори обирають нову тему для обговорення. У 2015 лейтмотивом події стане «Громадянська активність молоді». Так ООН допомагає залучити найбільш енергійну частину людства до управління політичним, економічним і соціальним життям своїх країн. Для цього провели онлайн-кампанію #YouthDay, де молоді та сміливі мали можливість ділилися ідеями про те, як підвищити рівень громадянської активності. Найкращі пропозиції представлять на конференції у штабі ООН та опублікують у звіті World Youth Report 2015.
Більшість держав підтримує ініціативу ООН, але вітає молодих людей особисто, відзначаючи свято на національному рівні. Часто у цей день влаштовують потужні масові заходи, ушановують пам’ять місцевих героїв. В Україні, наприклад, його відзначають 24 червня, у Китаї – 4 травня, у Венесуелі – 12 лютого.

Пропонуємо Вам переглянути розділ День молоді України 2023, в якому знаходиться 20 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт