Feedback

Всесвітньо відомий Easter Bunny

10.04.2017 746

Значно раніше в деяких частинах Швейцарії «постачальниками» яєць була зозуля, в частинах Вестфалії ним був великодній лис, у Тюрингії приносив лелека, а у Богемії — півень.
У деяких стародавніх розповідях йшлося також про їжака, що шукав яйця, щоби їх з'їсти. Таким чином, Великодній заєць (або кролик) рятував яйця (життя) від їжака, що уособлював собою смерть. Цей сюжет містив підказку для дітей: бійтеся їжака, він має голки, колючий та руйнує життя.
Сучасніша легенда оповідає про бідну німецьку жінку, котра не мала грошей, аби потішити на Великдень своїх дітей. Вона заховала крашанки в саду, а коли діти знайшли подарунок, поруч перебіг кролик. Діти вирішили, що це він приготував їм такий сюрприз. Зрештою, німці здавна вважали кроля священною твариною богині Eostre (Eastre), від чийого імені й походить німецьке, а відтак і американське свято Easter – Пасха. Зокрема в США кролик став неймовірно популярним. При чому в англійській переважає позначення «Easter Bunny» замість дослівного перекладу «Easter Hare». Саме тому улюбленою розвагою американських дітей є збирання яєць у кошик, які завбачливо позаховували родичі. Перемагає той, хто знайде найбільше – подарунок від кролика.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання з Великоднем(Пасхою) 2024, в якому знаходиться 232 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: korali





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт