Feedback

Розкрито виникнення свята 1 квітня!

29.03.2017 840

З такими заголовками 1 квітня 1983 року вийшло більшість американських газет. Професор історії Бостонського Університету Джозеф Боскін стверджував, що початок Дня Дурня заклав імператор Констянтин, точніше його придворний блазень, який сказав, що зміг би правити імперією не гірше за нього. Ради сміху Костянтин дозволив тому блазневі на ім’я Кугель зайняти свій престол і керувати державою один день. Кугель під час свого правління видав указ – вважався цей день Днем дурості. З того часу почали відзначати його щороку.
Як виявилося, Асоціація преси просто пожартувала таким чином над своїми читачами.
Точних витоків цього свята ніхто не знає. Тільки є декілька припущень в честь кого чи чого почали святкувати 1 квітня, як День сміху та День Дурня.
Історія цього свята відносить нас у древні часи, коли люди мали безліч богів і у них вимолювали, випрошували, а інколи і видурювали своє щастя.
Древній Рим мав божество сміху, який називався Risus. У період 1 квітня славили цього божака, точніше задобрювали сміхом, жартами та веселощами. У індійців, що жили на землі американській в цей день віддавали шану смішній та веселій богині Сіти. Для отримання прихильності богині, потрібно було когось жартівливо надурити.
Інші джерела вважається, що Дурнів породив римський папа Григорій XIII. Він своїм указом створив новий календар у 1582 році і переніс Новий рік з 25 березня (за новим стилем приблизно початок квітня) на 1 січня.
Дату святкування змінили, проте, багато людей продовжували слідувати традиціям. Решта з них насміхалися і називали «квітневими дурнями», вручали їм дурнуваті дарунки та всіляко кепкували над ними.

Пропонуємо Вам переглянути розділ 1 квітня день сміху 2023, в якому знаходиться 25 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: stezhkamu





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт