Feedback

Новий рік в Китаї та його історія

16.11.2016 452

2017-й Новий рік за китайським календарем будуть відзначати як свято, яке є найголовнішим, довготривалим, у Східній Азії та Китаї. Його називають Чунь Цзе, а ми дослівно переводимо цю фразу як «Свято весни». Цей день почали святкувати в Китаї більш ніж дві тисячі років тому.
Згідно з легендою, в ті часи існувало страшне чудовисько Чунь з рогами на голові (також його називали «Нянь», що в перекладі значить «рік»). Це істота жила в морі, але щорічно приповзала в найближче село, щоб поповнити свої запаси їжі на довгий час. Його боялися, тому напередодні виходу чудовиська кожен рік люди йшли з села, забираючи з собою необхідні речі та їжу.
Це тривало до того моменту, поки у селі не з'явився немічний старий чоловік із сивими вусами, тростиною і мішком за плечима. За описом він схожий на Діда Мороза, якого сучасні діти чекають у святкову ніч. За легендою, старий з'явився якраз у той час, коли в селі був хаос, і всі жителі намагалися сховатися від страшного чудовиська. На нього ніхто не звернув уваги, крім доброї жінки, яка розповіла про причини того, що відбувається і порадила дідусеві бігти в гори разом з усіма. Він не став поспішати, хитро посміхнувся і попросив поселити його на одну ніч. Жінка зрозуміла, що так швидко він вже не може бігти, тому залишила гостя у своєму домі.
Наступного ранку, коли жителі почали повертатися в село, вони побачили цілого і неушкодженого старого. Він не тільки чудово себе почував, але і, всім на диво, вигнав чудовисько на ім'я Чунь. Дідусь був одягнений у червоний халат з розписом, в хатині затишно потріскував вогонь, а біля дверей червоного кольору лежали залишки хлопавок. Як виявилося, Чунь боїться вогню, шуму хлопавок, червоного кольору і щирих веселощів. З тих пір в Китаї святкують Новий рік в яскравому черврному вбранні з галасливими хлопавками і вогниками, які допомагають позбутися від злих духів.

Пропонуємо Вам переглянути розділ З Новим 2024 роком, в якому знаходиться 389 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: novij-rik





Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт