Feedback

Різдво і Новий рік в Данії

15.11.2016 953

Різдво і Новий рік у жителів Данії найулюбленіші і довгоочікувані свята. Своїм корінням Різдво йде в 960-ті роки, коли король Гаральд Синьозубий прийняв хрещення і зробив християнство офіційною релігією. Таким чином, його історія відноситься ще до епохи вікінгів. Сьогодні це найяскравіша і знакова подія року. А починають готуватися до свят данці з першої п'ятниці листопада, в ці дні міста і селища вже активно змінюються.
За традицією, готуючись до Різдва, данці прикрашають свої будинки, які в підсумку стають схожими на казкові, на дверях обов'язково вішають святкові різдвяні вінки. На вікнах горять свічки - починається Адвент. У різдвяному оформленні переважає національна червоно-біла кольорова гама, багато прикрас з ялинових гілок і свічок (як воскових, так і електричних), гірлянд, прапорців, паперових фігурок, зокрема гномів.
До речі, гномів тут люблять, різноманітні сувеніри з їх зображенням набувають до свят і прикрашають ними інтер'єр на час Різдва і Нового року. Так, обов'язково дотримується різдвяна традиція, згідно якої потрібно віднести на горище для зберігача будинку - гнома ложку з кашею. У Данії їх називають nisse. Частування необхідно для того, щоб гном захищав будинок і сім'ю від неприємностей. Також маленьким дітям на Новий рік дарують ялинку, зроблену з дерева, або з тканини з выглядаючим з-за неї гномиком. Так як вважається, що маленький казковий герой буде оберігати дитину цілий рік.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Різдво Христове 2023, в якому знаходиться 326 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: novij-rik.pp





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт