Feedback

Хеллоуїн 2017: якого числа? Історія свята.

27.10.2017 700

Сьогодні традиції Дня всіх святих з задоволенням перейняли по всьому світу — святкування Хеллоуїна міцно увійшло в життя європейських країн і проникло на пострадянський простір. Із задоволенням відзначають цей день японці, сінгапурці, австралійці і новозеландці. Спочатку в цей день стародавні кельти відзначали збір врожаю і поминали померлих у світ тіней, але зараз це свято сприймається просто як хороший привід від душі повеселитися!
Історія свята
Багато століть тому, коли територія Англії і Франції була заселена кельтськими племенами, основною релігією було язичництво. Стародавні кельти вважали, що рік ділиться всього на дві частини – теплу і холодну. У холодну пору бог мертвих викрадає бога Сонця Самхейна і утримує його в полоні. Останній день теплої пори – 1 листопада, – кельти відзначали масштабними святкуваннями.
Традиційно Хеллоуїн відзначається 31 жовтня, в переддень Дня всіх святих.
Вважалося, що в цю ніч між світом живих і мертвих виникає особливий зв'язок, і душі померлих через відкриті ворота підземного світу можуть повернутися додому. Для того, щоб задобрити злих духів, друїди збиралися в гаях віковічних дубів чи на пагорбах, розпалювали багаття і приносили жертви. Вугілля, які залишалися після багать, роздавали людям, щоб вони оберігали житла від проникнення нечистої сили.

Набагато пізніше, в 9 столітті, коли на території Великобританії стало поширюватися християнство, традиції предків об'єдналися з католицьким святкуванням Дня всіх святих («All Hallows Even»), назва якого поступово трансформувалося у спрощене «Halloween».





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт