Feedback

День подяки — особливе американське свято

28.09.2016 1001

У 1620 році на англійському кораблі “Mayflower” до Америки прибули перші європейські переселенці. Перша зима на новому континенті видалася дуже голодною і важкою. Хтозна, чи вижили б колоністи, якби не допомога місцевих мешканців — індіанців: ті навчили новоприбулих вирощувати боби, гарбузи, кукурудзу, показали, де можна вполювати дичину. Завдяки цьому поселенці зібрали гарний врожай, тож знали, що наступна зима для них вже не буде такою суворою. Щоби подякувати Богу за щедрість, вони вирішили влаштувати велике свято з молитвами та бенкетом. Проте офіційна дата і назва у Дня подяки з'явилися аж у 1789 році — завдяки президенту Джорджу Вашингтону, який постановив відзначати його 26 листопада. А в 1863 році Абрахам Лінкольн оголосив його національним святом і вихідним. Відтоді День подяки припадає на четвертий четвер листопада.

У День подяки американці дотримуються багатьох особливих традицій. Усі члени сім'ї разом ідуть до церкви, а потім збираються за щедрим святковим столом — подякувати Богу та один одному за все гарне, що сталося за рік. А меню до Дня подяки Ти легко відрізниш від будь-якого іншого! По-перше, там не обійтися без фаршированої індички з журавлиновим соусом. Адже, за легендою, індичка була єдиною дичиною, яку могли вполювати перші поселенці. А, по-друге, на солодке обов'язково подадуть гарбузовий пиріг.
Ще одна добра традиція пов'язана в цей день із допомогою знедоленим: для бездомних влаштовують благодійні обіди, а на станціях метро навіть стоять спеціальні столи, куди можна складати подарунки.

Жителі Нью-Йорка у День подяки можуть побувати і на яскравому параді, який організовує мережа універмагів “Macy's”. Головні герої карнавального дійства — надувні іграшки величезних розмірів (персонажі мультиків, фільмів і казок). Цікавий і напівжартівливий звичай, пов'язаний із Днем подяки — це «Помилування індички». Започаткував його один із президентів США Гарі Трумен. У День подяки американці з'їдають дуже багато індичок, та все ж хоч одна має уникнути цієї долі. Напередодні свята на галявині перед Білим домом відбувається церемонія помилування індички: президент зачитує відповідний указ, а птаху доправляють до зоопарку. А п'ятниця після Дня подяки — теж іще той шалений день! Адже у магазинах відбуваються неймовірні розпродажі. Щоби придбати омріяний товар із величезною знижкою, сила-силенна людей шикується у довгі черги ще з ночі. Тож не дивно, що цей день вже упродовж кількох десятиліть називають «Чорною п'ятницею».

Пропонуємо Вам переглянути розділ 🎁 Привітання з днем народження 🌸, в якому знаходиться 124 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: pustunchik





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт