Кухар

Спеціальність кухаря затребувана всюди, де працюють, вчаться, відпочивають або просто живуть люди. Це школи, лікарні, їдальні на підприємствах, готелі, ресторани і курорти.
Робота повара наполовину творча і наполовину технічна. Крім кулінарії необхідно стежити за працездатністю обладнання, забезпечувати належне зберігання продуктів, працювати згідно санітарно-гігієнічними нормами. Сама по собі діяльність поділяється на кілька напрямків:
Шеф-кухар - головний керівник над усіма кухарями, вища ланка на кухні. Він вивчає попит покупців, розробляє оригінальну рецептуру, підбирає продукти, стежить за приготуванням їжі. Кондитер виготовляє улюблені багатьма солодощі, випічку.
Кулінар відповідає за розрахунок сировини при виробництві страв, забезпечує формування, подрібнення, заміс, фарширування, начинку, розподіл на порції і ін.
Професія кухаря - це поєднання непоєднуваного! У роботі потрібно чудове нюх, тактильна чутливість, відмінний смак. Схильність до творчості і одночасно аналітичний розум, хороша пам'ять, відмінна зорова логіка, вроджене почуття хронометражу. Фізична витривалість, здатність виконувати кілька справ одночасно, стійкість до стресів. Одночасно доброзичливість, вміння готувати з любов'ю і постійне самовдосконалення.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua