Барист

Можна працювати в ресторанах, барах, кав'ярнях, готелях і в різних організаціях, де подають каву. Бариста - в перекладі з італійської означає «бармен». І, дійсно, до того, як кава обігнала за популярністю інші напої, його приготуванням займався бармен. Пізніше барменів або операторів кава-машин стали називати бариста (слово запозичене і тому не відмінюється). Перш за все, барист повинен розбиратися в різних сортах кави: де і як вони ростуть, як збираються і обробляються. Ці знання дозволяють підбирати необхідний помол зерна і температуру його приготування. Зерно не повинно втратити смак і аромат.
Важливим обов'язком фахівця є вивчення рецептів приготування кави та кавових коктейлів. Наприклад, стандарт приготування еспрессо прописаний Національним Інститутом Італійського Еспрессо. Однак барист повинен не просто добре приготувати каву, але і приділити увагу обслуговуванню. Каву можна прикрасити, намалювати на молочній пінці яке-небудь зображення, подати особливим чином.
За матеріалами: opis


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua