Винороб

Винороби працюють на приватних виноробних фермах, а також на великих заводах з виробництва вин і коньяку.
Головний обов'язок винороба - створення мар'яжу і купажу. Мар'яж - це змішання спиртів в певних пропорціях при створенні коньяку. Купаж - змішування сортів винограду при розробці рецептури вина.
Робота фахівця починається з вибору сировинних матеріалів, вимагає зосередженості смакових і нюхових рецепторів, а також розвинених розумових здібностей. Винар повинен відчувати смакові відтінки і розуміти, яке місце вони займуть в готовому продукті.
Коли рецепт складений, винороб керує процесом виробництва і контролює дотримання рецептурних норм. Готовий продукт дегустується. Робота завершується лише тоді, коли напій розлитий по пляшках і відправлений на склад.
Винар повинен володіти тонким смаком і нюхом, хорошою пам'яттю на смаки, кольори і запахи, бути посидючим і уважним, акуратним і мати аналітичне мислення.
За матеріалами: opis


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua