Дегустатор

Дегустатори працюють на підприємствах з виробництва продуктів харчування, алкоголю, чаю, кави, тютюну і парфумерії. Часто до допомоги дегустатора вдаються в ресторанах для визначення якості закуплених товарів.
На підприємстві, яке випускає продукти харчування, напої або духи, дегустатор є гарантом якості. Спеціаліст бере участь на кожному етапі виробництва: допомагає вибирати сировину, створює купажі, контролює проміжні стадії виробництва, оцінює фінальну продукцію. Чим досвідченіший дегустатор, тим більше в його «особистій бібліотеці» запахів і смаків, і тим більше його цінують великі компанії.

Чутливість сенсорів може бути вродженим якістю, але найчастіше його розвивають. З роками накопичується досвід і розвивається сенсорна пам'ять, що дозволяє набагато швидше створювати нові комбінації смаків і запахів.
У професії важливі такі якості, як: чутливі рецептори, хороша пам'ять на аромати і смаки, здатність розподіляти увагу і концентруватися на головному, емоційна стійкість і посидючість.
Оскільки смакові і нюхові рецептори для дегустатора є головним засобом заробітку, фахівці бояться захворіти і позбутися чутливості. Нерідкі випадки, коли прославлені дегустатори (Дженнаро Пеліцція, Дейв Робертс) страхували свої носи і мови.
За матеріалами: opis


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua