Диригент

Диригент по-своєму трактує музичний твір і управляє ансамблем виконавців. Професійний хор (оркестр), театри, консерваторії, музичні школи та ін. Професія диригента - одна з найскладніших в музичній сфері. Від його професіоналізму залежить успіх всього виступу. Диригент несе відповідальність за якість звучання і злагодженість роботи всієї команди. Спеціаліст повинен не тільки розбиратися в музичних творах, але також зобов'язаний знати здібності кожного музиканта або хориста, це впливає на підбір партії для кожного. Як правило, диригент намагається надати твору виразність, вигадати щось нове незвичне звучання.
Диригент становить план репетицій, відповідає за постановку вистав, пропонує графік виступів. Він же підбирає музикантів, хористів, допомагає новачкам влитися в робочий процес. Під час виступу диригент виконує своє головне завдання - управляє музичною командою за допомогою певних жестів.
У професії диригента важливі такі якості, як: музичний слух, почуття ритму, хороша координація рук, гнучкі і рухливі пальці, багата творча фантазія, лідерські якості, організаторські здібності, комунікабельність.
За матеріалами: opis


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua