Парфумер

Парфумери працюють в парфумерних та косметичних компаніях, а також фабриках з виробництва ароматичних добавок.
Професія парфумера - рідкісна, творча і цікава, що бере своє коріння ще з давніх часів. У світі існує єдиний вуз, який готує професійних парфумерів, він розташований в Версалі. Здебільшого підготовкою фахівців займаються парфумерні школи. Новачків вчать «запам'ятовувати» аромати і використовувати їх для створення унікальних композицій.
Кожен початківець парфумер мріє створити свій власний неповторний аромат. Але щоб створити щось нове, необхідно вивчити тисячі ароматів, а для цього потрібно багато подорожувати.
У великій компанії, що займається випуском парфумерії, парфумер займається складанням нових парфумерних композицій і вже відпрацьованих. В останньому випадку парфумер повинен коригувати відомий запах і користується попитом.
Робочий день парфумера починається о восьмій годині, триває не більше 3 годин. Все тому, що ніс перестає тонко розпізнавати аромати вже через п'ять хвилин роботи.
Найголовніша якість парфумера - ідеальний нюх. Така якість, як правило, є вродженим. Надалі необхідно вчитися складати композиції, фантазувати і розвивати творчі здібності.
За матеріалами: opis


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua