Верстальник

Верстальники затребувані в друкарнях, видавництвах, рекламних агентствах або дизайн-студіях.
Головний обов'язок верстальника - створення гармонійних макетів для багатосторінкових видань. Макет складається з тексту та ілюстрацій, які повинні вміститися в повному обсязі на виділеному фрагменті друкованого видання. Готовий макет переходить потім в руки дизайнеру. Дизайнер займається візуальним оформленням макета і повертає роботу назад верстальщику.
На цьому етапі необхідно добитися того, щоб текст і зображення виглядали рівно і красиво, абзаци щоб читалися, заголовки щоб були чіткими. Для виконання завдань верстальщику необхідно знати певні правила і термінологію. Після остаточного «причісування» тексту роботу передають фахівцю з додрукарської підготовки.
У професії верстальника важливі такі якості, як: відповідальність, уважність, акуратність, уважність до дрібниць, посидючість, впевнена робота з комп'ютерною технікою.
Верстальник, як і будь-який інший фахівець, повинен постійно вдосконалюватися і «вчитися, вчитися і ще раз вчитися». Свіжу інформацію можна черпати в Інтернеті, з комп'ютерних газет і журналів, періодично купувати книги про верстку і дизайн.
За матеріалами: opis


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua