Бібліотекар

Приватні та державні бібліотеки, бібліотеки при наукових установах, бібліотечні класи в вищих і середніх освітніх установах. Головний обов'язок бібліотекаря - консультація відвідувачів та видача необхідних інформаційних матеріалів за запитом, облік матеріалів, що зберігаються. Для забезпечення швидкого доступу в роботі бібліотекаря важлива системність, оптимальна організація зберігання видань. У великих бібліотеках фахівець повинен вміти працювати з комп'ютерними базами, оскільки практично вся інформація врахована на електронних картках.
Бібліотекар часто займається комплектацією фонду видань. Хто краще за нього знає читацький попит? Отримана література обробляється і заноситься в каталог.
Професія бібліотекаря вимагає від здобувача таких якостей, як: любов до читання, ерудованість, відмінну пам'ять, відсутність будь-яких алергій, доброзичливість.
Бармен повинен знати все коктейлі на смак. А бібліотекар повинен точно так же чудово орієнтуватися у всіх напрямках літератури, як спеціальної, так і художньої. Безумовно, що основні предмети для майбутніх бібліотекарів - це мови: рідна, російська та іноземна, а також література та інформатика
За матеріалами: opis.pro


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua