3D-аніматор

Спеціаліст з подібним досвідом затребуваний на телебаченні, кіностудіях, студіях створення мультфільмів, комп'ютерних ігор, а також в провідних рекламних агентствах. Не дарма кажуть, що 3D-аніматор створює живого персонажа, немов Бог людину. «Anima» від латинського - «душа».
Фактично дана професія з'явилася одночасно з появою комп'ютерних програм, що дозволяють створювати тривимірну графіку. Тепер це ціла індустрія, яка охоплює напрямки кінематографії, мультиплікації, реклами. Популярні програми для створення комп'ютерної анімації: 3d Studio Max, Maya, Cinema 4D, LightWave, Softimage XSI, Blender, Modo, Houdini, ZBrush, Mudbox, 3D-Coat, Rhinoceros, Adobe After Effects. Новачки, як правило, починають роботу з 3ds Max, однак для працевлаштування в серйозну компанію необхідно освоїти Blender і Modo - програми, що вимагають знання основ програмування.
Крім цього, фахівець повинен володіти досвідом: анімації персонажів, створення спецефектів, створення концепт-арту, експорту анімації, налаштування скелета і матеріалів моделі.
У студії створення мультиплікаційних фільмів 3D-аніматор - ключова фігура. Він своєрідний режисер, який створює рух об'єктів у просторі, їх міміку, динаміку, настрій. Допомогти у створенні правдоподібного об'єкта зможе тільки знання психології та анатомії людини, почуття часу, такту.
За матеріалами: opis


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua