Стюардеса (стюард)

Робота бортпровідником це виконання службових обов'язків безпосередньо на борту - в повітрі. Повітряні судна належать компаніям, в штаті яких числяться стюарди і стюардеси. Обслуговувати пасажирів і одночасно забезпечувати безпеку на борту лайнера або літака - основні обов'язки бортпровідника.
Якщо говорити про авіацію, то робота стюарда або стюардеси починаються задовго до польоту. Перевірити порядок в салоні, безперебійне постачання рятувального обладнання для кожного пасажира, повідомити технічній службі про будь-які дефекти, при можливості їх ліквідувати самостійно.
Далі починається посадка пасажирів: необхідно допомогти з пошуком місця і навантаженням багажу. Під час руху стюард обслуговує пасажирів, стежить за їх поведінкою, розносить їжу, напої, серветки та ін. В разі екстреної ситуації надає першу медичну допомогу, виконує функцію психолога протягом усього шляху. Під час висадки бортпровідник проводжає пасажирів, нагадуючи захопити всі особисті речі. Комунікабельність, готовність до стресових ситуацій, уважність, доброзичливість - якості хороших стюардів і стюардес. Безумовно, потрібне міцне здоров'я і бездоганний зовнішній вигляд.
Дану професію прийнято вважати жіночою, незважаючи на те, що найпершими бортпровідників були чоловіки.
Робота стюардеси накладає свій відбиток на поведінку в звичайному житті. Якості, властиві стюардес: посмішка, спокій і незворушність, можливість надати медичну допомогу в екстреній ситуації, завжди виглядати стильно й охайно.
За матеріалами: opis


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua