Прикраса у подарунок

Якщо ви даруєте на день народження подарунок з каменю, то в цьому немає нічого страшного. Проте камінь потрібно вибирати правильно, адже кожен володіє своїми певними властивостями і здатний приносити успіх і благополуччя людини, якій ви його даруєте.

Нарівні з будь-яким подарунком, прикраса з каменю носить особливий символічний сенс.
Для кожного зодіакального знаку підходить конкретний камінь.

Овнам краще всього дарувати аметист або ордонікс.
Тельцю підійде агат.
Близнюку - берил, топаз.
Раку підходить смарагд.
Камінь Лева - рубін.
Дівам підійдуть кришталь або сапфір.
Ваги будуть у захваті від алмазів, опалів, турмалінів і беріллов.
Скорпіон воліє топаз і кровавик.
Стрілець любить бірюзу.
Козерогові підійде онікс або хризопраз.
Найкращим подарунком для Водолія буде сапфір або обсидіан.
Рибам подаруйте олександрит або аквамарин.

Однак не варто забувати про одну особливість. Вироби з певних каменів можна дарувати тільки в комплекті. Так що, вибираючи подарунок, придбайте, наприклад, сережки і кулон або перстень. А для чоловіків оптимальним варіантом виявиться набір, в якому буде шпилька для краватки і запонки, якщо, звичайно, він ними користується. В якості альтернативи запонкам, можна купити перстень чи печатку з невеликими кристалами каменю.

Існує думка, що камінь є скам'янілим квіткою. І це дійсно так, адже камені зберігають в собі ряд властивостей рослин. Напевно, ні для кого не секрет, що камені можуть рости. І, так само як і квіти мають свою мову.

Якщо вам потрібно висловити палке почуття любові по відношенню до дорогого вам людині, то подаруйте йому прикраса, виконане з смарагду.

У ситуації каяття підійде виріб з сапфіром.
Якщо ви хочете зробити комплімент, найкраще підійдуть вироби з агата, які є символом визнання краси, і з александрита - символ витонченості.

Гранат, сердолік, сардонікс - символи сімейного благополуччя.
Мінливого людині підійде смарагд. Такий подарунок зможе відгородити близької вам людини від різних неприємностей, які переслідують таких людей протягом усього їхнього життя.

Удача і добробут можуть супроводжуватися подарунком, виконаним з топазу або яшми.

У день народження дитини матері варто подарувати виріб з місячного каменя. Цей камінь символізує материнство та може зберегти від неприємностей не тільки малюка, але і його матір.

Для чоловіка краще всього вибрати подарунок з рубіна. Він є символом відваги, чесності та додає сили в скрутних ситуаціях.

Прикраси з каменів не обов'язково дарувати тільки в день народження. Якщо вас запросили на сімейне свято ваші близькі люди або знайомі, підберіть подарунок, у складі якого будуть самоцвіти. Так само як і для знаків зодіаку, камені виступають покровителями календарних місяців.

Камені першого місяця календарного року гранат і кварц. Гранат можна дарувати близьким, і цей камінь зможе принести йому успіх і захистити від недуг.

Каменями лютого є гірський кришталь, аметист, онікс. Аметист завжди вважали каменем, який володіє магічними властивостями. Жінка, яка носила вироби з аметистом, особливо приваблювала сильну половину людства.

Так як в березні починається танення снігу, і скрізь дзюрчать струмки і в їх невеликих потоках веселими відблисками грають весняні сонячні промені, каменем березня вважається блакитний аквамарин. З давніх часів аквамарин вважається амулетом сімейних пар. Аквамарин оберігає свого господаря від хвороб горла і зубів. Так само для березня підходить яшма.

Місяць квітень серед інших відрізняється чистим, дзвінким повітрям, блакитним небом і сильним вітром. Квітневої свіжості відповідає діамант і кришталь. Діамант захистить від ворогів і злого духа, а також принесе удачу. Свої властивості камінь проявляє при безпосередньому контакті зі шкірою людини. Гірський кришталь позбавить від неприємних снів.

У травні починається цвітіння всього живого, розпускається буйна зелень, саме з цієї причини символом даного місяця є смарагд. Цей камінь часто носять з собою моряки, так як він оберігає від смерті. Крім цього, камінь споконвіку використовували у своїй практиці чарівники і мудреці.

Червень відрізняється дуже яскравою повним місяцем, світлими зоряними ночами. Швидше за все, з цієї причини місячний камінь і перли були віднесені до червня місяця. В перлах поєднуються відтінки літньої тихій червневої ночі і ранкової зорі. Перли оберігає від нещасливого кохання і пристріту, має ряд цілющих властивостей.

Так як липень є найспекотнішим місяцем літа, то й камені цього місяця теж теплі - рубін і сердолік. Рубін приносить удачу і оберігає від небезпек. Сердолік береже від пристріту і приносить радість. Так само сердолік сприяє зупинці кровотечі і заспокоює центральну нервову систему.

З приходом серпня всі починає нагадувати про осінь: жовте листя, пожухлої трави. Тому каменями серпня є хризоліт і сардонікс. Хризоліт оберігає від страшних снів. Сардонікс захистить від невірності. Тим, хто був народжений в серпні, він принесе щастя в сімейному житті.

Вересень - початок осені. З красою цього місяця ідеально поєднується яшма, яка вражає різноманіттям своїх відтінків: червоний, пурпуровий, жовтий, зелений, білий, чорний. Існує стародавня легенда, яка розповідає про те, що яшма є найпершим мінералом, відкритим людством. Талісман з яшми захищає від привидів, зайвого марнославства. Содаліт і лазурит своїми фарбами нагадують колір осіннього неба в різний час доби. Такі камені допоможуть поліпшити пам'ять.

Топаз, аквамарин і морганіт - камені жовтня. Це прозорі мінерали, що мають скляний блиск. За повір'ям, топаз і аквамарин можуть вплинути на море і заспокоїти його під час шторму. Топаз надає чоловікові мудрість, інтелект і великодушність, а жінці - красу. Аквамарин оберігає дружбу з дорогими вам людьми.

Символом листопада є обсидіан, червоно-рожевий корал, польовий шпат. Обсидіан допомагає відточити гостроту думки, корал сприяє поліпшити пам'ять, а польовий шпат оберігає підсвідомість і розвіює необгрунтовані страхи.

Камені грудня - топаз, бірюза, блакитний циркон. У цих мінералах відображаються кольори, які виблискують під сонцем на сніжинках. Бірюза - хранитель долі, а циркон відповідає за підвищення розумових здібностей.
За матеріалами: Привіталка


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua