Вибір подарунка - важка справа!

Найчастіше вибрати подарунок досить важко. Безсумнівно, найкраще, якщо ви подаруєте потрібну і бажану річ. Завдання вибору подарунка значно спрощується, якщо ви знаєте людину, його смаки і переваги. Навіть коли ви вирішили зробити подарунок просто так, без жодного на те приводу, то постарайтеся зробити так, щоб людина отримала від цього задоволення.
Швидше за все, на світі немає такої людини, якій було б неприємно отримати той чи інший подарунок. Адже він не може нікого залишити байдужим. Навіть якщо ви злегка соромитесь, отримавши подарунок, і відчуваєте, що тепер зобов'язані людині, погодьтеся, вам все одно приємно.

Будь-який подарунок здатний принести позитивні емоції незалежно від того вам його вручають або це робите ви. Можна сказати, що це його головна особливість. Вибирати подарунок потрібно правильно і підходити до цього питання з усією серйозністю. Адже будь-який подарунок несе в собі характер людини, який його подарував. Упаковка, так само як і її вміст, можуть сказати про такі риси як кмітливість, фантазія, а також смак дарующего. Вони говорять про ступінь уваги і поваги до вас. І не грає особливої ролі, наскільки подарунок дорогий, головне - щоб він виявився для вас цінним. Навіть якщо самий незначний подарунок піднести з особливим змістом, то він залишиться в душі людини надовго.

Особливу увагу варто приділити й того, за яких обставин і в якій обстановці буде відбуватися вручення подарунка.

Якщо вас запросили на будь-яке свято, то про придбання подарунка слід подбати заздалегідь. Перебуваючи в магазині подарунків або конструюючи будинку презент ручної роботи, обміркуйте все до дрібниць. Пам'ятайте, покупка занадто дорогого подарунка призведе до того, що це відіб'ється на вашому гаманці, а винуватець торжества буде просто в замішанні. Часто виходить так, що людина з необмеженими матеріальними можливостями ставить своїм подарунком у незручне становище не тільки людину, якій він його дарує, але й оточуючих людей. Так що при виборі подарунка слід орієнтуватися не тільки на свої матеріальні сили, але і на матеріальний статок людини, якій призначений подарунок.
Якщо ж ви опинилися в колі людей, які не звикли себе обмежувати у фінансовому плані, то слід орієнтуватися тільки на власний бюджет. Це не буде сприйнято як надмірна скромність, оточуючі вас неодмінно зрозуміють. А якщо все ж ви краєм вуха почули негативний відгук у свій бік, то не варто зневірятися, головне щоб ваш подарунок сподобався господарям.

Але врахуйте, скупість так само не доречна. Ні винуватцеві торжества, ні оточуючим, ні навіть вам не буде приємно, якщо подарунком виявиться панчішно-шкарпеткова продукція початку минулого століття або ветхий костюм, який навіть літня людина відмовиться носити. Існує певний ряд правил пристойності, згідно яких дарувати старі речі заборонено. Однак правила створені для того, щоб їх порушувати, якщо це стосується дорогоцінних металів, каміння, антикваріату, картин, ікон, книг, які крім фінансової несуть в собі ще й певну історичну цінність. Як правило, такі речі переходять з рук в руки по спадку.

Будь-який подарунок відображає вашу натуру, навіть якщо ви всілякими шляхами намагаєтеся не проявляти свій характер. І вручення подарунка - це зовсім не борг, який необхідно в обов'язковому порядку виконати, а в першу чергу знак уваги і пошани до винуватця торжества. Якщо у вас немає часу на покупку подарунка або ви забули це зробити, не потрібно доручати комусь це вдасться. Може статися так, що навіть у шикарній упаковці подарунок вже на наступний день після свята займе своє вічне місце в кутку комори.

Якщо ви отримали дорогий подарунок, це зовсім не означає, що відповідний візит повинен бути приблизно таким же. Ви можете придбати подарунок, який не перевищує за вартістю подарований вам. В крайньому випадку, можна зупинитися на невеликій сюрприз, який не виходить за рамки пристойності.

Подарунок, який зроблений своїми руками, вельми приємно отримувати. Постарайтеся не забути подякувати дарувальника.
Є ще одне правило, якого треба постійно дотримуватися. При врученні подарунка краще не згадувати про його вартість та про те, скільки ви часу витратили на його пошуки. Нехай ви стоптаних 10 пар чобіт і обійшли півміста, не потрібно розповідати про це оточуючим, а тим більше господареві. Вас, безсумнівно, подякують, скажуть, що таке занепокоєння зайве. А ваш розповідь можна буде віднести в книгу з назвою «Скількох же сил ти мені стоїш». Вас можуть розцінити як невиховану особистість.

І вам, і винуватцю свята особливо приємно, якщо ваш подарунок не збігається ні з одним з тих, які вже подаровані. Однак і таке трапляється. Ситуацію можна обіграти за рахунок упаковки, або піднісши подарунок незвичайним чином.

Якщо вам дарує подарунок людина не з найближчого оточення, а його вартість вас бентежить, не бійтеся опинитися невихованим і культурно відмовте. Перед цим потрібно як слід подякувати цієї людини, і акцентувати увагу на тому, що у нього приголомшливий смак.

Принести задоволення людині, з якою ви вже не один рік живете під одним дахом куди простіше, ніж абсолютно незнайомого. І шанси потрапити саме в точку збільшуються рази, так як ви точно знаєте, про що мріє ваша друга половинка і чого потребує. Плюс до всього близька людина в курсі нинішнього матеріального становища і не стане говорити про вартість презентованого подарунка. Завдяки цьому ви можете подарувати просто букет квітів, плюшевого ведмедика або чашку з писаними візерунками. Домашнє начиння також буде доречна і навряд чи викличе негативні емоції.

Ну а якщо ви запрошені в гості на день народження, то від такого подарунка краще утриматися. За час, проведений на кухні для приготування святкових страв, господиня неабияк втомиться і тому може сприйняти ваш подарунок, пов'язаний знову ж з кухнею, не з особливим ентузіазмом. Тим більше, якщо ще додати, що таке-то блюдо тепер буде смачніше готуватися, ніж раніше.

Ще раз підкреслимо, що подарунок треба вибирати заздалегідь. Адже іменинникові буде не дуже приємно, якщо ви принесете букет троянд з клумби біля його будинку, за якою він доглядав все літо. Або того гірше - якусь безглузду дрібничку, яку ви купили по дорозі на свято.

Іноді відбуваються такі ситуації, що ви з незалежних від вас причин не можете бути присутнім на святі. У такому випадку необхідно попросити близьких людей, щоб вони обов'язково передали подарунок, до якого потрібно прикласти вітальну листівку.

Якщо ви приймаєте подарунок, то в даному випадку так само існує ряд правил, яких потрібно дотримуватись. В основному це правила хорошого тону, більша частина з яких оцінюється як чиста символіка.

По-перше, після того, як вам вручили подарунок, ні в якому разі не налагоджували його в дальній кут, так як це знак уваги до вас з боку гостя. Чи не томите себе і оточуючих і розгорніть подарунок при всіх. Обов'язково подякуйте дарувальника. Подяка повинна звучати завжди, навіть якщо з якихось причин подарунок вам не подобається. І нехай він буде саами скромний і не придатний для вас, про вдячність не варто забувати.
Якщо вам подарували цукерки, вино, сигарети або фрукти, за правилами хорошого тону, подарунок потрібно розділити між гостями свята, а все, що залишиться, буде знаходитися у вашому розпорядженні.

Якщо ви отримуєте подарунок від близької вам людини, яка відсутня на святі, обов'язково віддячите його відповідної листівкою або по телефону. При цьому потрібно висловити подяку і тому, хто доставив вам подарунок.
За матеріалами: Привіталка


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua