Подарунок до Дня Закоханих - Мишка Teddy

Мишка Teddy - це одна з найпопулярніших плюшевих іграшок у світі. Та й як залишитися байдужим до цього милого мовчазного і доброго товстенького ведмежатка з очками-гудзиками? Плюшевих ведмедиків колекціонують, в їх честь організовують різні фестивалі, вони підкорили не тільки дитячі серця - рідко який дорослий спокійно пройде повз нього.

Ведмедик Тедді стане відмінним подарунком на День Святого Валентина не тільки для дівчини, його можна подарувати і молодій людині, і навіть дорослому чоловікові .

Ведмедику Тедді вже більше ста років. Першу іграшку створив Ріхард Штайф, випускник Школи образотворчих мистецтв. У пошуках ідеї для своєї нової колекції іграшок він досить довгий час спостерігав за тваринами в зоопарку близько німецького міста Гінга. За його ескізом в 1902 році його дружина пошила першого плюшевого ведмедика. Іграшка мала здатність рухати лапами і крутити головою, тому назва у нього було «55ПП», що розшифровувалося досить просто: «висота 55 сантиметрів, плюшевий, рухливий».

Ім'я Тедді з'явилося у ведмежати дещо пізніше. Ім'я своє ведмежа отримав на честь Теодора Рузвельта, 26 президента США . А послужила цьому ось яка історія. Теодор Рузвельт був завзятим мисливцем на ведмедів, але одного разу йому не вдалося піймати жодного ведмедя. Тоді його підлеглі виправили, як їм здалося, ситуацію. Вони знайшли ведмежа і прив'язали його до дерева.

Рузвельт був обурений тим, що його оточення вважало здатним пристрелити беззахисне дитинча, і вигукнув: «Пожаліте ведмежа!» Через кілька днів «Вашингтон пост» опублікував карикатуру, що зображає цю сцену. Так сентиментальні американці і дали ім'я свого президента милому плюшевому ведмедику .


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua