Як відзначають День Святого Валентина в різних країнах

День Святого Валентина, або День усіх закоханих святкують практично в усьому світі 14 лютого. Валентин - це католицький святий, але свято це сьогодні поширилося і в мусульманських, і в православних країнах і в країнах з іншою релігією. У цих країнах свято носить виключно світський характер.

У кожній країні у Дня святого Валентина є свої обряди і традиції. Загальною традицією для всіх країн є звичай грати в цей день весілля або робити пропозицію руки і серця. Закохані дарують один одному подарунки і маленькі листівки - валентинки. Валентинки дарують і тим, кому соромляться зізнатися у своїх почуттях відкрито. Більшість цих листівок анонімні, не мають зворотної адреси, часто їх пишуть справа наліво або лівою рукою. А одержувачі, які вірять в свою долю, потім шукають анонімних відправників .

У Великобританії вважається, що в цей день дівчина може підійти до будь-якого чоловіка і ввічливо попросити його одружитися на ній. У тому випадку, якщо чоловік до цього рішучого кроку не готовий, він повинен подякувати їй за надану честь і подарувати їй шовкову сукню, а собі купити шовковий шнурок з нанизаним на ньому сердечком.

А в деяких країнах закохані дарують дівчатам 14 лютого предмети одягу, цей подарунок означає пропозицію руки і серця. Якщо дівчина подарунок приймає, значить, вона приймає і пропозицію.

В Італії День святого Валентина спочатку відзначався як свято весни. Урочистості проводилися на свіжому повітрі. Молоді люди збиралися в садах, в альтанках і проводили час, слухаючи музику і читаючи один одному вірші. Пізніше закохані пари стали здійснювати прогулянки по садам і паркам. Оголошувати про заручини було прийнято саме в День святого Валентина. Сьогодні цей звичай вже мало хто шанує , а закохані влаштовують у цей день романтичну вечерю у своєму улюбленому кафе.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua