Що дарують на День святого Валентина в різних країнах

День Святого Валентина існує більше 16 століть, хоча різні свята, присвячені коханню, існували і в давні часи. Наприклад, в Стародавньому Римі в середині лютого проводився фестиваль еротизму, присвячений богині любові.

День святого Валентина, як свято всіх закоханих був встановлений на рубежі 5 і 6 століть. Незважаючи на те, що покровителем свята був канонізований в святі Валентин, католицька церква це свято не схвалювала, а в 1969 році і зовсім виключила святого Валентина зі свого літургійного календаря. Святого з календаря виключили, а свято зжити так і не змогли. День святого Валентина широко відзначається молоддю всього світу.

Цього дня закохані не лише демонструють свої почуття і влаштовують романтичні вечори, а й дарують один одному подарунки. У багатьох країнах підприємці зробили на таких подарунках відмінний бізнес. Наприклад, в США на початку минулого століття було прийнято посилати коханим дівчатам марципани, які були дуже дорогими.

А в Японії початок традиції дарувати один одному солодощі в день святого Валентина поклала одна велика кондитерська фірма. У країні висхідного сонця це свято почали відзначати тільки в 30 -ті роки 20 століття, але до цих пір найпоширенішим подарунком там є шоколад.

У Франції в День всіх закоханих прийнято дарувати коштовності. У Данії досі існує романтичний звичай посилати один одному засушені білі квіти.

А ось у Саудівській Аравії День святого Валентина під суворою забороною. Це єдина країна у світі, де це свято заборонений законодавчо, а тим, хто посміє порушити цей закон, загрожує великий штраф.

А в Росії день закоханих відзначається в середині літа. А присвячений він відомої закоханій парі - Петру і Февронії.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua