Їстівні подарунки
У день Різдва прийнято пригощати близьких чимось смачним. Ще з давніх часів різдвяну ялинку прикрашали їстівними іграшками. Потім кожен гість підходив до ялинки і знімав, яке йому сподобалося частування. Чоловіки, як правило, люблять смачно поїсти, а багато хто з них не можуть встояти і перед солодощами. Тому, якщо ви думаєте, чим порадувати свого чоловіка на Різдво, перш за все, зверніть увагу на різну смакоту, наприклад: пряники і фігурне печиво, прикрашені солодкою глазур'ю; тематичний тортик або різдвяний пиріг; шоколад і шоколадні фігурки; набір фруктів або фруктова корзина. Вибирайте те, що любить чоловік. Якщо він взагалі не їсть солодощі і фрукти, не даруйте їх. Краще приготуйте його найулюбленішу страву, якою ви його нечасто балуєте. Найтрадиційнішою стравою в це свято вважається різдвяний пиріг. Причому в різних країнах його роблять по-різному. В Європі пиріг готують з сухофруктами, цукатами або навіть ягодами. Чоловікам же, неодмінно, буде до смаку традиційний український різдвяний пиріг. А все тому, що на україні до свята готували пиріг з м'ясною начинкою: куркою або м'ясним фаршем. Ви теж можете порадувати свого чоловіка таким смачним і ситним пирогом. Для приготування м'ясного пирога вам буде потрібно: 3 склянки борошна, 200 грам сметани, 200 грам масла, 2 яйця, 2 чайної ложки розпушувача, 1 чайна ложка цукру і 1 чайна ложка солі. Далі змішайте все рідкі інгредієнти, просійте борошно і розпушувач, усе ретельно вимішайте і поставте його на 1 годину в холодильник. Для начинки візьміть соковите куряче м'ясо, наприклад, 2 ніжки і 1 грудку, 3 цибулини, сіль і перець за смаком. М'ясо і цибулю наріжте дрібними кубиками. Тісто розділіть на 2 рівні частини, змастіть прямокутне деко олією і викладіть перший шар тіста, формуючи бортики. На нього викладіть начинку і накрийте другим шаром тіста, в якому зробіть дірочку по центру. Випікайте в духовці при температурі 200 градусів 20 хвилин, потім при температурі 170 градусів ще 20 хвилин.
© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024
www.v24.com.ua