Звідки з'явилися валентинки

Валентинка - це листівка, яку дарують у День святого Валентина. Появі їх передували слова і пісні, які співалися або говорилися на честь улюблених в середні століття.

Перші письмові валентинки з'явилися ще в 15 столітті. А от про те, хто ж першим написав валентинку, існують різні версії. За однією з них створення першої письмової валентинки належить Герцогу Орлеанскому, який сидів у в'язниці в одиночній камері і боровся з нудьгою тим, що писав любовні послання своїй дружині. Відбувалося це в 1415 році. Перша валентинка герцога Орлеанського збереглася і до наших днів. Вона виставлена ​​в Британському музеї.

За іншою версією найстаріша валентинка відноситься до 1477 , виявлена ​​вона була недавно в одній з бібліотек Великобританії. У цьому посланні дівчина просить молодої людини довести, що він любить її насправді. Вона повідомляла, що доб'ється у своїх батьків збільшення приданого, а він повинен з нею одружитися.

Популярними валентинки стали в 18 столітті. У той час паперові валентинки служили подарунком до Дня святого Валентина. Особливою популярністю вони користувалися у Великобританії, робили їх з кольорового паперу і підписували кольоровим чорнилом.

Закохані проявляли неймовірну винахідливість у створенні валентинок. Послання складали у вигляді акровірша - це коли перші літери віршованих рядків становлять якесь слово, найчастіше - ім'я коханої або коханої. Вирізали з паперу ажурні валентинки за допомогою маленьких ножиць або шпильки, робили валентинки - пазли або ребуси .

Серійне виробництво валентинок почалося тільки в 19 столітті. Спочатку вони представляли собою чорно-білі малюнки, які були намальовані вручну на тканині. Але рік у рік вони ставали все яскравішими і оригінальними.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua