7 років - мідне або вовняне весілля

Мідь здавна вважалася символом статку в родині. Найбільш популярним подарунком на сьомий ювілей є мідна підкова «на щастя». Також прийнято дарувати довговічний мідний і латунний посуд. Колись мідний посуд був обов'язковим атрибутом у кожнім будинку. А мідний самовар протягом декількох століть був головною прикрасою столу. Будь-яка прикраса з міді — намисто, сережки, браслет, пояс, каблучка — буде подарунком із подвійним призначенням, естетичним і лікувальним. Мідь регулює обмінні та психічні процеси.
Деякі мінерали називають мідними, тому що в їхньому складі присутня мідь. Один з таких мінералів — малахіт. Тому цілком доречно буде піднести подружжю вироби з малахіту: скриньку, вазу, чашу, попільницю, свічник, сувенір. Романтичним подарунком стане мідний свічник на сім свічок (за кількістю прожитих років) або сім окремих свічників.
Оскільки в мідного весілля є ще одна назва — вовняна, у жодному разі не можна залишити без уваги й подарунки з вовни: шапочки, шарфи, пледи, хустки, рукавиці тощо. Дружина може зв'язати чоловіку светр, що завжди нагадував би йому про її любов.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua