2 роки - паперове або скляне весілля

Друга весільна річниця, її називають паперовою або ж скляною. Одне легко порвати, зім’яти, спалити, а інше – розбити або розколоти. Ця назва натякає, що кохання, навіть найсильніше, – так само вкрай крихка річ. Два роки – це невеличкий термін, тому слід ставитись одне до одного з ніжністю і турботою (в ідеалі – аж до червоного весілля. Однак за ці два роки ви так само встигли дуже добре вивчити звички своєї половинки (інколи – не найприємніші).
Паперове весілля святкують в усьому світі по-особливому. В Китаї, наприклад, влаштовують ритуальні танці в паперових вбраннях. Ранше у Візантії на святкуванні другої річниці чоловік і дружина дарували ляльки і ховали в них записки про переваги та недоліки одне одного. В Греції та Угорщині танцюють особливий «танець грошей».
Варто подарувати одне одному в цей день листівочки зі словами кохання або подаруйте симпатичну скляну фігурку у формі серця. На святковий стіл, поряд із приборами гостей, покладіть олівець і папірчик, щоби запрошені могли, якщо забажають, написати для вас якісь приємні слова або ж намалювати символічний малюночок. Ці папірчики згодом можна підвісити до невеличкого деревця (в крайньому випадку – до домашнього фікуса і зробити ось таке імпровізоване «дерево побажань».
На другу річницю весілля прийнято дарувати книги, фотоальбоми, шпалери в нову квартиру, вазу або фужери.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua