Куди дівати непотрібні подарунки

Напевно, у кожного в житті були моменти, коли на те чи інше свято дарують абсолютно непотрібні подарунки. До речі, згідно з дослідженнями соціологів, таким виявляється кожен третій подарунок. У зв'язку з таким подарунком виникає проблема, куди ж його дівати. В Америці існує традиція, за якою подарунки дарують разом із чеком із вказівкою в якому магазині куплино подарунок, тоді непотрібний подарунок можна повернути в магазин, обмінявши його на щось більш корисне або отримавши за нього гроші. У нас поки такого немає. Більше того, вважається непристойним викидати або передаровувати непотрібні подарунки.

До речі, у цієї прикмети є глибоке коріння. В давнину викидали всі подарунки того, кому хотіли оголосити війну. Звичайно, ця традиція давно вже пішла в минуле, але заборона так і залишився. Передаровувати ж подарунки не можна , тому що в давнину існувала традиція вручати заговорені іменні подарунки. Змова наговорювати на конкретну особу, так що, якщо річ передаровують, вона могла і нашкодити комусь .

Але ж так не хочеться забивати антресолі і комори непотрібними м'якими іграшками, однаковими сервізами або сувенірними статуетками. Позбутися від них можна, для цього абсолютно не обов'язково їх викидати або передаровувати. Іграшки і речі що не підійшли можна відвезти в дитячий будинок, посуд можна передати до церкви, а побутову техніку - віддати малозабезпеченим. Причому, вам зовсім не обов'язково буде самостійно пристроювати всі ці речі. Просто зв'яжіться з благодійним фондом або розмістіть оголошення на форумах в інтернеті. Люди, що займаються благодійністю, самі приїдуть до вас і заберуть всі речі.

А від дрібних сувенірів можна позбавлятися і так. Заведіть у себе вдома коробку з сюрпризами. Коли до вас будуть приходити гості з дітьми, дозвольте дітям покопатися в цій коробці і вибрати там для себе подаруночок. Ваші маленькі гості будуть у захваті.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua