Подарунки офіційній особі

До такого важливого питання, як подарунки офіційним особам, потрібно підходити дуже серйозно. Щоб не впасти обличчям в бруд, необхідно дотримуватися певних правил.

Для подарунка, тим більше, для ділової особи підійде не будь-яка річ. У колі ділових людей прийняті відповідні подарунки. Найкраще підібрати щось з канцелярського приладдя. Це можуть бути годинник, книги, папки. Подарунок має вписуватися в обстановку офісу і нагадувати про роботу. Він не обов'язково повинен бути дорогим, це залежить від ваших можливостей.

Вручають подарунки тільки по значущих причин, щоб уникнути нерозуміння і пліток . До таких значних подій відносяться вихід на пенсію, ювілей або підвищення по службі .

До знаменної дати співробітникам від імені керівництва обов'язково дарують листівку з відповідними побажаннями. Такий жест не тільки може згуртувати колектив, а й посприяє підвищенню авторитету керівництва серед співробітників компанії.

Часто в компанію приходять з візитом представники компаній партнерів. Правила етикету в цьому випадку диктують наступне: подарунки повинна вручати зустрічна сторона. Доречними тут будуть скромні подарунки, на яких зображується символіка фірми, країни чи міста.

Якщо ви відвідуєте зарубіжну фірму в перший раз, то подаруйте невеликий сувенір, який символізує вашу країну і вашу компанію. Це може бути настінна тарілка, статуетка або картина.

Також в якості подарунків для офіційних осіб підходять і елітні спиртні напої. Обмежень тут немає, але краще все ж завчасно дізнатися переваги тих чи інших членів іноземної делегації .

Ділові подарунки не повинні бути дуже дорогими, інакше адресат буде почувати себе ніяково і буде вважати себе вам зобов'язаним.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua