Як вибирати і як дарувати квіти

Більшість людей думає, що вибрати і подарувати квіти до свята дуже легко. Однак, є багато посібників з етикету дарування букетів, тому перед тим, як вибрати букет, слід з цим етикетом ознайомитися.

По-перше, символічне значення має колір букета. Всі знають, що жовтий колір символізує розлуку. Але символ цей існує тільки в Росії. А в іншому світі жовтий колір символізує добро, світло і літо . Букет з жовтих квітів означає побажання тепла і щастя.

Синій колір також різниться своїм значенням в Росії і в іншому світі. На Сході цей колір означає тугу і вірність. Там букетики з синіх квітів дарують тим, хто йде в армію .

Фіолетовий колір означає дружбу, зелений - мир. Такі квіти можна вибрати для дружніх букетів, які не несуть ніякої емоційного забарвлення.

Білий колір означає молодість, невинність і чистоту. Тому білі квіти дарують юним дівчатам. А ось на Сході цей колір вважається кольором трауру.

Рожевий колір є універсальним, такі квіти можна дарувати жінкам будь-якого віку, а символізують вони просто хороше ставлення.

А ось червоний колір вважається кольором пристрасті та кохання, так що червоні квіти дарують, щоб висловити свої цілком певні почуття.

Тепер про те, як квіти дарувати. З Заходу до нас прийшла традиція дарувати квіти в горщиках. Тільки такий подарунок не завжди буде доречним. Наприклад, на весілля чи на ювілей краще не приходити з квітковим горщиком, адже вас можуть просто не зрозуміти. На урочистий захід краще приготувати традиційний букет. А от у якості подарунка до дня народження або щоб просто порадувати кохану жінку, квітку в горщику досить підійде.

Головне при виборі квітів навіть не стільки самі квіти, скільки щирість і вогонь в очах, з якими ці квіти будуть подаровані.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua