Книга чи телефон у подарунок?

Багато хто може сказати, що найкращий подарунок дев'ятирічній дитині на день народження - оригінальний гаджет, проте з цим можна посперечатися, оскільки з появою телефонів і ігрових консолей діти перестали спілкуватися один з одним безпосередньо. Телефон хороший як засіб зв'язку, можливість дати малюкові розслабитися після уроків, але така техніка не може замінити повноцінного спілкування. Складно сказати, які навички може розвивати такий технічний засіб, крім моторики рук.
Якщо дитина любить читати, краще подарувати йому книгу або цікавий комікс, оскільки важливий і тактильний контакт з об'єктом. У телефоні занадто маленькі букви, доводиться постійно жмуритися і напружувати очі, прочитати великий обсяг інформації неможливо. Книга виграє в порівнянні з іншими подарунками, вона дозволяє розвивати уяву, тренує мовний апарат, дозволяє отримати хороший словниковий запас.
Інша справа, якщо дитина не любить читати, тоді варто спробувати прищепити йому цю прихильність, показати переваги читання.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua