Як розписати яйце

В давнину яйця не просто фарбували, їх розписували. Найчастіше це робилося воском, але в наші дні цього матеріалу є безліч замінників. Отже, поговоримо про те, як сучасна господиня може розписати яйце.

Правило перше для розпису використовуються тільки великі видуті яйця, вони обов'язково повинні бути вже звареними. Якщо ж ви хочете зробити таке яйце сувеніром, тоді вам необхідно дуже обережно проколоти його з обох кінцівок і вилити весь вміст.

Для розпису яєць необхідно використовувати фарби, вони можуть бути як акриловими, так і гуашевими, однак від акварелі краще утриматися, інакше малюнок вийде дуже блідим. Для початку нанесіть тон, для цього губку треба змочити у фарбі. Перш ніж наносити тон, намалюйте візерунки, якими ви збираєтеся прикрашати яйце, виріжте їх і приклейте до шкарлупи. Зафарбуйте весь вільний простір. Через хвилину відклейте папірці і напівсухий пензлем розфарбуйте візерунки.

Якщо ви хочете зробити пасхальне дерево, то знайдіть невелику гілочку, придумайте, як її закріпити. Прив'яжіть до сірника нитку і опустіть її в шкаралупу, зробіть так , щоб опинившись в яйці сірник був горизонтальним. Все у вас вийшла підвіска, вішайте її на ваше пасхальне дерево.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua