Легенда про пасхальні яйця

Точного пояснення тому, звідки з'явився звичай фарбувати яйця, до нас не дійшло. Все чим ми можемо оперувати - це легенди. Згідно з однією з них, все сталося за часів правління імператора Тиверія . Бажаючи звернути його в християнську віру, Марія Магдалина, почала йому проповідувати, вона розповідала йому про чудесне воскресіння Ісуса . Однак такі розмови імператору не сподобалися і він заявив жінці, що скоріше біле куряче яйце забарвитися в червоний колір, чим він повірить у її слова .

Схоже він потім пошкодував про сказане, так як яйце, яке було в його руках, дійсно стало червоним. Наступного ж дня Тіверій прийняв хрещення, а разом з ним і християнську віру.

З тих пір дуже міцно увійшов у великодні традиції звичай дарувати один одному фарбовані яйця. Він з'явився ще в першому столітті нашої ери. У ті часи яйце вже мало символ початку нового життя. Зародився цей звичай, впевнені багато дослідників, саме в той момент коли Марія Магдалина прийшла на прийом до імператора Тиверія, тоді було обов'язково приносити який-небуть дар правителю. Так як жінка була бідна, вона піднесла йому тільки куряче яйце. Відтоді християни і дарують його один одному.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua