Як розписати яйця воском

Фарбоване яйце - це один з найголовніших символів Великодня. Протягом багатовікового існування цієї традиції, виробилося безліч способів і технологій фарбування яєць. Перш за все це воскова розпис.

Для того, щоб спробувати себе в цьому мистецтві, вам, перш за все, необхідно придбати спеціальне приладдя. Втім їх можна зробити і самостійно. На дно широкої склянки опустіть запалену свічку. Стінки склянки повинні бути не дуже високими, так, щоб полум'я свічки дотягувалось до країв .

Поперек країв склянки покладіть столову ложку, в неї укладете шматочок воску, дуже скоро під впливом жару від вогню він розплавитися, тоді ви зможете задати будь-який візерунок. Слідкуйте за тим, щоб свічка не гасла, інакше віск швидко застигне.

Наносити воскові візерунки треба загостреною паличкою, але не пензликом. Яйце має бути трохи опуклим і бажано білим.

Традиційні візерунки на пасхальному яйці - це гілочки дуба, ягоди, найчастіше круглої форми. Іноді на яйці малюють хрести і пишуть заголовні букви ХВ, що означає Христос Воскрес. Кожен візерунок має своє значення, так гілочка дуба символізує здоров'я. Дуже часто яйце фарбують у чорний колір - це говорить про гріховність натури людини, а самі візерунки наносяться червоним воском.

Після того, як візерунок нанесений, яйце фарбують звичайним способом, через пару хвилин зніміть воскову плівку, в підсумку візерунок тепер став білого кольору.

Можна розфарбувати яйце воском і трохи іншим способом. Візьміть чисте біле яйце. Точно так же розігрійте віск і додайте в нього трохи акварельної фарби, все дуже добре перемішайте. Наносьте будь-які візерунки. Саме яйце фарбувати не треба, дайте воску добре застигнути, для того щоб не зіпсувався малюнок. Для цього шкаралупу можна поставити в спеціальну підставку .


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua