Цибулева фарба для яєць

Найпоширеніший метод забарвлення великодніх яєць - це цибульна шкірка. Даний спосіб вважається одним з найпростіших.

Для того, щоб приготувати відвар, вам необхідно півкілограма цибулевої шкірки. Залийте її холодною водою і дайте настоятися години дві. Після цього, поставте каструлю на газ, і варіть яйця мінуn десять, за цей час вони придбають червоний колір.

Якщо ви хочете , щоб яйця вийшли з візерунками, тоді ви можете прикласти до них кілька листків і будь-які дрібні квіточки. Кожне яєчко помістіть в спеціальний капроновий мішечок. Зробити таке пристосування дуже легко зі старого капронової панчохи. Відріжте шматочок, який би відповідав розміру яйця, опустіть в нього яйце і зашийте кінці, тільки так, щоб не утворилися складки, інакше це позначиться на результаті фарбування. Після цього опустіть яйце в мішечку в лушпиння цибулі і варіть десять хвилин, за цей час шкаралупа забарвитися в червоний колір, а те місце, де були пелюстки, буде трохи світліше.

Якщо ви хочете, щоб після фарбування яйця цибулею, воно блищало, тоді намочіть м'яку ганчірочку рослинним маслом і змастіть їм яйце Дайте шкаралупі добре просохнути, для цього яйця треба викласти на чисту білу папір, так , щоб вони не стикалися один з одним.

Яйця можна і просто пофарбувати в цибулевої шкаралупі, а потім прикрасити їх березовими листками. Для цього , листок треба змочити у воді , а потім прикласти його до шкаралупи .


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua