Фарбування яєць краватками

Фарбування яєць краватками
Для фарбування яєць шовком можна використовувати і різнокольорові клаптики, але краще всього використовувати непотрібні краватки з шовку, адже у них бувають дуже яскраві і цікаві забарвлення - вантажні, квіткові і східні . Якщо вам не подобається, як виглядає краватка на вашому чоловікові, не поспішайте його викидати - він ідеально підійде для фарбування великодніх яєць. Також можуть підійти старі блузки і кашне.

Можна поекспериментувати із забарвленням - чим яскравіше, тим цікавіше , тим більше, що ніколи не можна передбачити, скільки саме і як колір передасться з краватки на шкаралупу. Результат завжди залишається загадкою до останнього.

Для того , щоб фарбування виявилася успішною, шовк має бути 100 %. Якщо ви не можете знайти відповідних примірників будинку, то недорогі хороші краватки можна знайти в магазинах секонд -хенду.

Першим кроком буде розрізання усіх швів. Потрібно вийняти всі підкладки, відрізати бирки, залишивши тільки шовкову частину.

Тканина потрібно розрізати на шматочки, достатні для обгортання яєць. Барвистою стороною шовку всередину потрібно звернути яйця максимально щільно і дуже обережно, щоб яйця не розбилися. Чим щільніше тканина буде прилягати до шкаралупи, тим точніше і яскравіше передасться малюнок, хоча і в легенях ніжних візерунках теж є своя принадність. Тканина потрібно перев'язати мотузкою або закріпити гумкою.

Після цього яйця загортають ще раз у світлу і легку тканину. Для цього відмінно підійдуть старе простирадло, наволочка або скатертину.

Усі яйця потрібно акуратно укласти в емальовану каструлю і залити водою так , щоб вона покривала всі яйця . Тепер додається секретний інгредієнт - 3 столові ложки білого оцту - і поставити на плиту. Після того, як вода закипить, потрібно зменшити вогонь і варити яйця протягом 20 хвилин. Після цього яйця можна вийняти і дістати, щоб вони охололи . Як тільки яйця повністю охолонуть, тканину можна зняти і помилуватися результатом .

Для того, щоб яйця на столі блищали, їх можна натерти рослинним маслом.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua