Дитячі ігри на Великдень

Великдень - це сімейне свято, яке зазвичай проводять за накритим столом. Але традиції цього світлого свята передбачають не тільки сімейну трапезу, але й різні ігри та розваги, особливо, для дітей. Якщо погода тепла, то діти можуть пограти на відкритому повітрі. Пропонуємо вашій увазі кілька таких ігор.

Пошук великодніх яєць і сюрпризів

Ця гра може бути організована як в приміщенні, так і на дачній ділянці або лісовій галявині. Її буде цікаво провести і з однією дитиною, і з групою.

Для гри знадобляться фарбовані яйця і невеликі сюрпризи: цукерки, наклейки, маленькі іграшки та інше. Великодні яйця та інші сюрпризи потрібно заздалегідь заховати на дачній ділянці або в приміщенні, а діти повинні будуть їх знайти. Якщо дітей багато, то їх можна розділити на дві команди. Знайдені сюрпризи діти забирають собі.

Найпростішим варіантом цієї гри буде просто пошук подарунків. А можна гру ускладнити - розкласти в різних місцях записки з підказками, де шукати наступний приз. Або можна дати дітям карту з поміченими на ній місцями, де потрібно шукати подарунок.

Катання яєць

Це традиційна великодня гра. Для неї дорослі майстрували для дітей гірку з бортиками, за якою можна було скачувати яйця. Навколо гірки на рівній поверхні розкладали фарбовані яйця та сувеніри. Діти по черзі підходили до гірки і скачували кожен своє яйце. Виграшем ставав той предмет, якого це яйце торкнулося.

Великодню гірку для катання яєць можна зробити з фанери або з щільного картону.

Якщо діточок на святі багато, то їх можна розділити на дві команди і провести з ними конкурси.

Кожній дитині дайте по ложці і на кожну команду по одному фарбованому яйцю. Відзначте лінії старту і фінішу. Діти шикуються на лінії старту один за одним. кожен тримає в руці свою ложку. Перші змагаються з кожної команди повинні покласти яйце в ложку і з ложкою в руці добігти до фінішу і назад , після цього яйце передається наступному гравцеві. Всі члени команди по черзі повинні пробігти з яйцем в ложці від старту до фінішу і назад, намагаючись не впустити яйце. Виграє так команда, яка виконати завдання швидше і з найменшою кількістю падінь яйця.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua