Прикраса великодніх яєць

З кожним роком з'являється все більше і більше ідей по прикрасі великодніх яєць. Всі способи настільки гарні і цікаві, що очі розбігаються. Пропонуємо вашій увазі ще один, дуже ніжний і смачний спосіб прикраси пасхальних яєць. Це прикраса за допомогою цукрової мастики. Мастику можна також приготувати самостійно.

Крім мастики для роботи можна використовувати будь-які декоративні матеріали: стрічки, бісер, акрилові фарби.

Для виготовлення цукрової мастики знадобляться такі інгредієнти: близько 800 грам цукрової пудри , 100 грам порошку глюкози , 4 чайні ложки желатину , 70 мілілітрів холодної води , 3 столові ложки маргарину , мигдальне масло , порошкові барвники для продуктів.

Желатин потрібно замочити в холодній воді протягом декількох хвилин, нехай набрякне. Після цього помістити желатин над парою або на водяну баню, перемішати , поки він повністю не розчиниться. Додати маргарин і глюкозу. Зняти з водяної бані, перш ніж маргарин повністю розпуститься. Відставити, щоб маса охолола. Додайте до желатину цукрової пудри і розмішайте до еластичної маси . Заважати потрібно швидко, тому що маса сохне. Якщо вона буде липкою, то потрібно додати цукрової пудри.

Якщо маса надто рідкісна або рідка, то додайте до неї маргарин. Тепер масу потрібно розділити на декілька частин, забарвити і загорнути у фольгу.

З готової маси можна виліпити пелюстки квітів, листя і гілочки, які потім приклеюються до яєць в довільному порядку. Для того, щоб зробити трояндочки, потрібно з мастики рожевого кольору спочатку скачати невеликі кульки, потім здавити їх, щоб вийшли круглі коржики. Потім кожна коржик згортається в кульок, і ці кульки скріплюються один з одним у формі трояндочки.

Можна розкачати мастику в тонкий пласт і вирізати з неї фігурки за допомогою ножа або формочок.

З цукрової мастики у вас вийде не тільки дуже красива прикраса для пасхальних яєць, а ще й їстівне.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua